Το ΗΒ καλωσορίζει την ανάκληση των απειλών από την Γαλλία για την αλιευτική διαμάχη

Η βρετανική κυβέρνηση καλωσόρισε την απόφαση της Γαλλίας να μην πραγματοποιήσει τις απειλές της για διακοπή του εμπορίου στην αλιευτική διαμάχη.

Ο υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ δήλωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του Γάλλου υπουργού Ευρώπης Κλεμάν Μπον να συναντηθούν. «Ανυπομονώ για τις συνομιλίες μας στο Παρίσι την Πέμπτη», έγραψε ο Λόρδος Φροστ στο Twitter.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης πρόσθεσε: «Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης ότι δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων της, όπως έχει προγραμματιστεί αύριο.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις εντατικές συζητήσεις για την αλιεία, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης τυχόν νέων αποδεικτικών στοιχείων για την υποστήριξη των υπόλοιπων αιτήσεων αδειών», είπε ο εκπρόσωπος.

«Χαιρετίζουμε την αναγνώριση της Γαλλίας ότι απαιτούνται εις βάθος συζητήσεις για την επίλυση του φάσματος των δυσκολιών στη σχέση ΗΒ/ΕΕ».

Η Γαλλία είχε πει ότι θα εμπόδιζε τους Βρετανούς ψαράδες να εκφορτώνουν τα αλιεύματά τους στα γαλλικά λιμάνια, αφού η Βρετανία και τα νησιά της Μάγχης Τζέρσεϊ και Γκέρνσεϊ αρνήθηκαν να εκδώσουν άδειες σε δεκάδες γαλλικά σκάφη να ψαρεύουν στα ύδατά τους από τότε που τέθηκε σε πλήρη ισχύ το Brexit. Οι απειλές συμπεριλάμβαναν και διακοπή παροχής ενέργειας στις νήσους.

Η Βρετανία ήταν έτοιμη να προσφύγει στη νομική οδό αλλά και σε αντίποινα εάν η Γαλλία εφάρμοζε τις απειλές της.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος