Το Ισραήλ δημιουργεί ένοπλες πολιτοφυλακές υπό το φόβο αναταραχών από τους Άραβες πολίτες της χώρας

Στο Ισραήλ έχουν σχηματιστεί εκατοντάδες εθελοντικές ομάδες ασφάλειας οι οποίες έχουν εξοπλιστεί από τις κρατικές αρχές, υπό των φόβο ταραχών που ενδεχομένως να ξεσπάσουν στο εσωτερικό από τον αραβικό πληθυσμό της χώρας, που ανέρχεται σε περισσότερο από 21% του συνολικού πληθυσμού του Ισραήλ.

Αν και η αστυνομία διαβεβαιώνει ότι μέχρι τώρα, δύο εβδομάδες μετά των ξέσπασμα των συγκρούσεων, η συμπεριφορά των αραβο-ισραηλινών είναι «υποδειγματική», οι ισραηλινές αρχές δεν ξεχνούν τις βίαιες διαδηλώσεις των Αράβων πολιτών της χώρας υπέρ των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια του προηγούμενου πολέμου στη Γάζα το 2021.

Ήδη οι ισραηλινές αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει προληπτικά δεκάδες Άραβες πολίτες, ύποπτους για υποστήριξη της Χαμάς, βάσει αναρτήσεων που έχουν κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο αρχηγός της αστυνομίας, στρατηγός Κόμπι Σαμπτάι, δήλωσε ότι αυτές οι προληπτικές δράσεις βοήθησαν αρκετά στο να μην ξεσπάσουν βίαια περιστατικά όλο αυτό το διάστημα και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε περίπτωση αναταραχών, απειλώντας ότι οι υπεύθυνοι των επεισοδίων θα στέλνονται με συνοπτικές διαδικασίες στην πολιορκημένη Γάζα.

Από την άλλη πλευρά, δικηγόροι των συλληφθέντων καταγγέλλουν ότι τέτοιου είδους προληπτικά μέτρα είναι παράνομα και λαμβάνονται με σκοπό να καταπνίξουν οποιαδήποτε αντίθετη φωνή.

Από τη στιγμή της έναρξης των συγκρούσεων, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ έδωσε διαταγή να διευκολυνθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης της οπλοφορίας για τους πολίτες, από τις οποίες εξαιρούνται κατά συντριπτική πλειοψηφία οι Άραβες πολίτες. Επιπροσθέτως, έδωσε άδεια για τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων ασφαλείας, οι οποίες θα περιπολούν στους δρόμους υποβοηθώντας το έργο της αστυνομίας. Από την 7η Οκτωβρίου έχουν δημιουργηθεί 527 τέτοιες ομάδες πολιτοφυλακής ανέφερε ο Κόμπι Σαμπτάι, οι οποίες έχουν εξοπλιστεί μέχρι στιγμής με 20.000 πυροβόλα όπλα, καθώς και με αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη.  

Πηγή: Reuters     

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος