Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι περισσότεροι από 250 μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί και ότι εκατοντάδες όπλα έχουν κατασχεθεί στο νότιο Λίβανο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μάχιμες μονάδες των ταξιαρχιών «Ναχάλ», «401» και «215», που επιχειρούν υπό τη διοίκηση της Μεραρχίας 162, συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις τους σε περιοχές νότια της γραμμής που ο στρατός αποκαλεί «προωθημένη αμυντική γραμμή», με στόχο «την απομάκρυνση των απειλών» από τις βόρειες πόλεις του Ισραήλ.
Ο στρατός πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής, οι δυνάμεις έχουν εξουδετερώσει περισσότερους από 250 ενόπλους, έχουν καταστρέψει πάνω από 405 υποδομές και έχουν εντοπίσει περισσότερα από 1000 τεμάχια οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή».
Αναφέρθηκε επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατέσχεσαν κάμερες που ήταν τοποθετημένες στα σώματα μαχητών της Χεζμπολάχ, οι οποίες, σύμφωνα με τον στρατό, περιείχαν υλικό που χρησιμοποιείται για «προπαγανδιστικούς σκοπούς».
Την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για την έναρξη προσωρινής εκεχειρίας διάρκειας 10 ημερών μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, μετά από επικοινωνίες που είχε με τον Λιβανέζο πρόεδρο Τζόζεφ Αούν και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ανέθεσε στον αντιπρόεδρο Τζ. Ντι. Βανς, στον υπουργό Εξωτερικών Ρούμπιο και στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Νταν Κιν να «εργαστούν με το Ισραήλ και τον Λίβανο για την επίτευξη μόνιμης ειρήνης».
Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας
Πηγή: skynewsarabia
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος