Tο Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύει αμυντικά και οικονομικά την Ουκρανία

Η  θα παράσχει στην Ουκρανία περίπου 6.000 νέους αμυντικούς πυραύλους και σχεδόν 30 εκατομμύρια λίρες για να υποστηρίξει την δημοσιογραφική κάλυψη του BBC στην περιοχή και να στηρίξει τους Ουκρανούς στρατιώτες και πιλότους.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει το νέο πακέτο στήριξης σήμερα στις συναντήσεις των ηγετών του ΝΑΤΟ και των G7, ενώ θα σηματοδοτήσει επίσης την προθυμία του να ενισχύσει περαιτέρω τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τους συμμάχους μας για να ενισχύσει τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία, ενισχύοντας την άμυνά του».

«Ένα μήνα σε αυτήν την κρίση, η διεθνής κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επιλογή. Μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της ελευθερίας στην Ουκρανία ή να διακινδυνεύσουμε να σβήσει σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Παρέμβαση για τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρεσβευτής στον ΟΗΕ δήλωσε στο sky news ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα εάν η χώρα «προκληθεί» από το ΝΑΤΟ.

Ο Ντμίτρι Πολυάνσκι, ένας από τους κορυφαίους διπλωμάτες της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες προέβη στην συγκεκριμένη δήλωση αφότου ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι ο ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να πατήσει το κουμπί του πυρηνικού συστήματος εάν η χώρα αισθάνεται ότι αντιμετωπίζει μια «υπαρξιακή» απειλή.

Ερωτηθείς εάν ο Πούτιν είχε δίκιο που υποστήριζε την προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου στον υπόλοιπο κόσμο, ο κ. Πολυανσκι είπε: «Εάν η Ρωσία προκαλείται από το ΝΑΤΟ, εάν η Ρωσία δέχεται επίθεση από το ΝΑΤΟ, γιατί όχι, είμαστε πυρηνική δύναμη.
«Δεν νομίζω ότι είναι το σωστό να λέμε. Αλλά δεν είναι σωστό να απειλείς τη Ρωσία και να προσπαθείς να παρέμβεις. Έτσι, όταν έχεις να κάνεις με μια πυρηνική δύναμη, φυσικά, πρέπει να υπολογίσεις όλα τα πιθανά αποτελέσματα της συμπεριφοράς σας».

Aνταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος