Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε σήμερα (Παρασκευή 19 Μαΐου) ένα νέο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με στόχο επιχειρήσεις και άτομα που συνδέονται με την ικανότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτεί και να διεξάγει τον πόλεμο. Οι κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στοχεύουν στην κλοπή ουκρανικών σιτηρών, προηγμένης στρατιωτικής τεχνολογίας και υπόλοιπων πηγών εσόδων της Ρωσίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις σε 86 άτομα και οντότητες και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων όσων εμπλέκονται με βασικές ροές εσόδων.

Το πακέτο περιλαμβάνει εταιρείες που συνδέονται με κλοπές ουκρανικών σιτηρών και όσες εμπλέκονται στην αποστολή ρωσικών προϊόντων ενέργειας. Επίσης, σε εταιρείες που συνδέονται με την υποστήριξη της Rosatom στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Πούτιν.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι επιβεβαιώνει ότι τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας θα παραμείνουν δεσμευμένα έως ότου η Ρωσία συμφωνήσει να πληρώσει για τη ζημιά που προκάλεσε στην Ουκρανία.

Ο Ρίσι Σούνακ συναντά τους ομολόγους του στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Ιαπωνία όπου διεξάγει συνομιλίες για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη της άμυνας της Ουκρανίας και την κοινή δράση εναντίον της Ρωσίας.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος