Το Freedom Convoy κατέλαβε τον Καναδά

Το “Freedom Convoy” έφτασε στην πρωτεύουσα του Καναδά – μια τεράστια σειρά από οχήματα, κυρίως φορτηγά. Είναι μια διαμαρτυρία ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του COVID-19, όχι στους ίδιους τους εμβολιασμούς, αλλά στην υποχρέωση εμβολιασμού, δεδομένου ότι οι περισσότεροι οδηγοί είναι εμβολιασμένοι ούτως ή άλλως. 

Η διαμαρτυρία αφορούσε αρχικά την υποχρέωση που επιβλήθηκε στους οδηγούς φορτηγών που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 και τους άλλους περιορισμούς που σχετίζονται με την επιδημία. Με την πάροδο του χρόνου, μετατράπηκε σε μια πανεθνική διαμαρτυρία ενάντια στους περιορισμούς, στην οποία προσχώρησαν και άλλες επαγγελματικές ομάδες, μεταξύ των οποίων αγρότες. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, οι περιορισμοί της επιδημίας παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του Καναδικού Χάρτη Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, η πρώτη στήλη φορτηγών ξεκίνησε από τη Βρετανική Κολομβία στα δυτικά της χώρας. Περισσότερα μηχανήματα ενώθηκαν σταδιακά με την πορεία των οχημάτων. Κατά μήκος της διαδρομής του «κομβόι της ελευθερίας» παρατάχθηκαν αμέτρητοι άνθρωποι προσφέροντας στους οδηγούς φαγητό και ποτό. Ξεκίνησε ένας διαδικτυακός έρανος, στον οποίο καταβλήθηκαν σχεδόν 8 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα κεφάλαια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων καυσίμων, τροφίμων και διαμονής των διαδηλωτών.

Επιμέλεια: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος