«Το Facebook παριστάνει το θύμα» – Παρέμβαση Σνόουντεν μετά την κατάθεση πληροφοριοδότη

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν θεωρεί πως ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ως απάντηση στις κατηγορίες προς το κοινωνικό δίκτυο περι αδιαφορίας για την ασφάλεια των χρηστών του, επιχείρησε να παραστήσει την εταιρεία του ως το θύμα των νομοθετικών κενών.

Το πρώην στέλεχος του Facebook, Φράνσις Χάουγκεν, μίλησε την Τρίτη σε ακρόαση στη Γερουσία των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η εταιρεία αγνόησε την έρευνα για τους κινδύνους των προϊόντων της για τα παιδιά. «Χθες είδαμε το Facebook να πέφτει», είπε. «Δεν ξέρω γιατί κατέρρευσε, αλλά ξέρω ότι για περισσότερο από πέντε ώρες, το Facebook δεν χρησιμοποιήθηκε για να εμβαθύνει το χάσμα, να αποσταθεροποιήσει τις δημοκρατίες και να κάνει τα νεαρά κορίτσια και τις γυναίκες να αισθάνονται άσχημα για το σώμα τους».

Ο Ζούκερμπεργκ απάντησε λέγοντας ότι απαιτείται αξιολόγηση από το Κογκρέσο για θέματα όπως η ηλικία των εφήβων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο, καθώς και τρόποι επαλήθευσης της ηλικίας των υπηρεσιών αλλά και διατήρησης μιας ισορροπίας μεταξύ της ιδιωτικής ζωής των εφήβων και της ενημέρωσης των γονέων τους.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σνόουντεν στο Twitter «ο Ζούκερμπεργκ απάντησε στην παγκόσμια αναστάτωση και το εθνικό σκάνδαλο δηλώνοντας ότι το Facebook είναι το πραγματικό θύμα και με μια μέτρια πρόταση προς το Κογκρέσο το κάλεσε να εξετάσει νομοθετικούς περιορισμούς στη χρήση των υπηρεσιών του Διαδικτύου από εφήβους και να καθορίσει μεθόδους επαλήθευσης, αλλά και να περιορίσει το απόρρητο των εφήβων».

Ο πρώην Αμερικανός πράκτορας με αρκετή δόση ειρωενείας απέναντι στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ συμπλήρωσε πως: “τέτοιες ιδέες ισοδυναμούν με προσπάθεια να κληθεί το Κογκρέσο να εξετάσει τον περιορισμό του αριθμού των δακρύων των εφήβων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος