Το έτος του Λαγού: Πρώτη ημέρα του κινεζικού νέου έτους

Array

Με έκρηξη πυροτεχνημάτων γιορτάζεται η Πρωτοχρονιά της Ασίας με το τέταρτο ζώδιο στο κινεζικό ωροσκόπιο να είναι ο Λαγός . Στους περισσότερους πολιτισμούς, αποτελεί σύμβολο ευημερίας, αφθονίας και γονιμότητας. Στη μυθολογία των Αζτέκων, ωστόσο, συνδέεται με τη μέθη και την ασυδοσία.

Το έτος του Λαγού, διαρκεί έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024. Κάθε ζώδιο του κινεζικού ζωδιακού κύκλου που βρίσκεται στην ιστορία «κυβερνά» για έναν ολόκληρο χρόνο, φέρνοντας μαζί του ιδιαίτερη ενέργεια σε όλα όσα συμβαίνουν τους επόμενους 12 μήνες. Η νέα χρονιά «υπόσχεται» καλή τύχη για όσους γεννήθηκαν τα έτη, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 και 2023.

Στην ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία , τη Μαλαισία και την Κορέα τιμούν τα θηλαστικά που είναι γνωστά για την επιδεξιότητα, την επιφυλακτικότητα και τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα τους.

Το έτος του Λαγού: Πρώτη ημέρα του κινεζικού νέου έτους
Υποβρύχια τελετή στην Ινδονησία

Εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας, το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, ξεπερνούν το 1,18 δισεκατομμύριο.

Πηγή: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος