Το Ελ Σαλβαδόρ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το κοινοβούλιο του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού η χώρα της Κεντρικής Αμερικής κατέγραψε δεκάδες δολοφονίες που σχετίζονται με συμμορίες σε μία μόνο ημέρα, αναφέρει το BBC.

Η αστυνομία ανέφερε 62 δολοφονίες το Σάββατο, καθιστώντας το το πιο βίαιο 24ωρο από το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1992. Πέρυσι, η χώρα που χτυπήθηκε από συμμορίες κατέγραψε 1.140 δολοφονίες, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.

Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να ισοδυναμεί με 18 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Τον Νοέμβριο, ένα άλλο κύμα βίας οδήγησε στο θάνατο περισσότερων από 40 ανθρώπων μέσα σε τρεις ημέρες.

Ώρες πριν οι βουλευτές ψηφίσουν για τις νέες αρμοδιότητες, οι οποίες θα παραμείνουν σε ισχύ για 30 ημέρες, η αστυνομία είπε ότι τέσσερις αρχηγοί συμμοριών (MS-13), συνελήφθησαν για μια σειρά δολοφονίες.

Ο Πρόεδρος Nayib Bukele, που εξελέγη το 2019 με υποσχέσεις για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τη βελτίωση της ασφάλειας, δήλωσε: «Είχαμε άλλη μια αύξηση στις δολοφονίες, κάτι που είχαμε εργαστεί τόσο σκληρά για να μειώσουμε. Καθώς πολεμάμε τους εγκληματίες του δρόμου, πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει και ποιος το χρηματοδοτεί».

Πηγή: abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος