Το Χάρκοβο μετράει τους νεκρούς του – 500 κάτοικοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην περιφέρεια Χάρκιβ (Χάρκοβο), στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 500 κάτοικοι της ομώνυμης πόλης, άμαχοι στην πλειονότητά τους, έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.

Oι καταστροφές στην πόλη που μετράει τις πληγές της από την ρωσική εισβολή είναι τεράστιες. Στο βίντεο που δημοσίευσε το nexta tv, φαίνεται κάτοικος της πόλης να περνάει με το αυτοκίνητό του πλάι από κατεστραμμένα κτήρια σε κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι περίπου 20.000 άμαχοι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αποχωρήσουν από τη Μαριούπολη με ιδιωτικά οχήματα.

Οι κάτοικοι της Μαριούπολης, μια πόλη λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα, παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών που συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ δεν έχουν τρεχούμενο νερό, ηλεκτροδότηση και θέρμανση.

Τουλάχιστον 200.000 έχουν άμεση ανάγκη να απομακρυνθούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις Ουκρανών αξιωματούχων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος