Το BBC ανέστειλε τη λειτουργία του στην Ρωσία – Διαγράφει περιεχόμενό της η ρωσική Novaya Gazeta λόγω νέου νόμου για τα ΜΜΕ

Την αναστολή της λειτουργίας του στη Ρωσία ανακοίνωσε το BBC, το οποίο προχωρά σε απόσυρση των δημοσιογράφων του από τη χώρα.

Συγκεκριμένα, το BBC ανακοίνωσε και ότι αναστέλει προσωρινά τις ειδησεογραφικές δραστηριότητές του εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς αξιολογεί τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας που υιοθέτησαν οι ρωσικές Αρχές.

«Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι πρωταρχικής σημασίας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους εκθέσουμε στον κίνδυνο ποινικής δίωξης απλώς και μόνο επειδή κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι σε ανακοίνωσή του. «Θα ήθελα να επαινέσω όλους αυτούς, για τη γενναιότητα, την αποφασιστικότητα και τον επαγγελματισμό τους», προσθέτει ακόμα.

Novaya Gazeta: Διαγράφουμε περιεχόμενό λόγω του νέου νόμου για τα ΜΜΕ στη Ρωσία

Στο μεταξύ, η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta ανακοίνωσε ότι διαγράφει περιεχόμενό της λόγω του νέου νόμου για τα ΜΜΕ στη Ρωσία.

Παράλληλα, οι ρωσικές αρχές περιόρισαν σήμερα την πρόσβαση σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το BBC και η Deutsche Welle, κατηγορώντας τα ότι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος