Το Αφγανιστάν που θα εκσυγχρόνιζε η Δύση και η επάνοδος των Ταλιμπάν (audio)

Οι συνταρακτικές εξελίξεις που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Αφγανιστάν, με την ταχεία προέλαση των Ταλιμπάν, καθώς αναχωρούν άρον-άρον τα τελευταία στρατεύματα της διεθνούς συμμαχίας που επιχειρούσε στη χώρα, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, από το 2001 για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας της Αλ Κάιντα και τη δημιουργία ενός σταθερού καθεστώτος, ήταν το θέμα που αναλύθηκε στην εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο».

Το Αφγανιστάν που θα εκσυγχρόνιζε η Δύση και η επάνοδος των Ταλιμπάν (audio)

Με καλεσμένο τον Σωτήρη Μουσούρη, πρώην Αν. Γεν. Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, που υπήρξε εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν στη δεκαετία του ’90 και είναι συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Αφγανιστάν… και μετά οι Ταλιμπάν» (εκδ. Σιδέρη), αναλύθηκαν τα αίτια που οδήγησαν στις τελευταίες εξελίξεις και ανατροπές, καθώς και το τι θα σημάνει για το εσωτερικό της χώρας αλλά και για τις γεωπολιτικές πραγματικότητες της Κ.Ασίας η επάνοδος των Ταλιμπάν.

Αναφέρθηκε, επίσης, το ποιος είναι ο ρόλος της Τουρκίας στο πεδίο αυτό, καθώς και το κατά πόσον η Ελλάδα οφείλει να ενδιαφέρεται για το τι εκτυλίσσεται στο Αφγανιστάν.

Aκούστε την ενδιαφέρουσα εκπομπή «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» πατώντας ΕΔΩ

Το Αφγανιστάν που θα εκσυγχρόνιζε η Δύση και η επάνοδος των Ταλιμπάν (audio)
Ο Σωτήρης Μουσούρης,  συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Αφγανιστάν…και μετά οι Ταλιμπάν», υπήρξε πρώην Αν. Γεν. Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν στη δεκαετία του ’90.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος