Τις ΗΠΑ κατηγορεί ο Πούτιν για προσπάθεια παράτασης του πολέμου στην Ουκρανία και για αποσταθεροποίηση του κόσμου

Array

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορώντας τις ότι παρατείνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν τον κόσμο με την πρόσφατη επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση. Και ενεργούν με τον ίδιο τρόπο καλλιεργώντας το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης στην Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στη Μόσχα.

«Η αμερικανική περιπέτεια με την Ταϊβάν δεν είναι απλώς για ένα ταξίδι μιας ανεύθυνης πολιτικού, αλλά μέρος μιας σκόπιμης, συνειδητής στρατηγικής με στόχο να αποσταθεροποιήσουν και να προκαλέσουν μια χαοτική κατάσταση στην περιοχή και τον κόσμο», πρόσθεσε.

Πρόκειται για μια «θρασεία επίδειξη της έλλειψης σεβασμού τους προς την κυριαρχία άλλων χωρών και προς τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, καταγγέλλοντας «μια καλά προετοιμασμένη πρόκληση».

Ως γνωστόν, οι σχέσεις  ΗΠΑ – Ρωσίας, διέρχονται μεγάλη ένταση με τη δεύτερη να καταγγέλλει επανειλημμένα τις παραδόσεις αμερικανικών όπλων στο Κίεβο ενώ παράλληλα προσπαθεί να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ασία την Αφρική και κυρίως την Κίνα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος