Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ (video)

Array

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, που πέθανε αυτή την εβδομάδα μετά από 70 χρόνια στον θρόνο, θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 10:00 (τοπική ώρα), στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο.

Το φέρετρο θα μεταφερθεί από το Κάστρο Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο την Κυριακή. Στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, το φέρετρο θα μεταφερθεί από το Παλάτι του Χόλιροντχαουζ στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς μέχρι την Τρίτη. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί αεροπορικώς στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, ενώ θα παραμείνει στο Westminster Hall από την Τετάρτη μέχρι το πρωί της κηδείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Παλατιού, θα παραμείνει εκεί για τέσσερις ημέρες, για όσους θελήσουν να απότισουν φόρο τιμής.

Η ίδια θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον σύζυγό της Φίλιππο. Λεπτομέρειες για την κηδεία της 96χρονης βασίλισσας θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

«Θα εκτελέσουμε το καθήκον μας τις επόμενες ημέρες με βαριά καρδιά, αλλά και με την πιο σταθερή αποφασιστικότητα ώστε να εξασφαλίσουμε τον κατάλληλο αποχαιρετισμό σε μια από τις καθοριστικές φιγούρες», είπε ο κόμης Έντουαρντ Φιτζαλάν-Χάουαρντ, Δούκας του Νόρφολκ.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος