TIME: Η ιστορία πίσω από το νέο εξώφυλλο για τον Τζορτζ Φλόιντ

Όταν το δικαστήριο της Μινεάπολης έκρινε ένοχο τον Ντέρεκ Σόβιν, τον 45χρονο πρώην αστυνομικό που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο, έξαλλοι πανηγυρισμοί ξέσπασαν έξω από το δικαστικό Μέγαρο αλλά και σε όλη την χώρα.

Ο Ange Hillz, ένας καλλιτέχνης με έδρα το Χιούστον, δημιούργησε το νέο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού «TIME» μέσα σε 24 ώρες, που συνοδεύει ένα άρθρο για τον Τζορτζ Φλόιντ με τίτλο «Δικαιοσύνη – Όχι ακόμα για όλους».

«Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω πολύ χρώμα για να αντιπροσωπεύσω όλα τα χρώματα των ανθρώπων που υποστήριξαν αυτό το αποτέλεσμα… όλη την ποικιλομορφία», λέει ο Hillz στο TIME. «Ήμουν τόσο χαρούμενος για την οικογένειά του, ο κόσμος ήταν χαρούμενος».

Ο Hillz παρέδωσε το εξώφυλλο την ημέρα που ετοιμαζόταν να πάει στην κηδεία του Ντόντε Ράιτ, ενός άλλου άοπλου αφροαμερικανού ο οποίος επίσης σκοτώθηκε από όπλο αστυνομικού. «Συνεχίζουμε το έργο μας, δεν πρόκειται να σταματήσουμε», δήλωσε ο Hillz, έχοντας επίγνωση του τι χρειάζεται να γίνει για να διαλυθεί ο συστημικός ρατσισμός στις ΗΠΑ.

Ο καλλιτέχνης έχει καλλιεργήσει μια φιλική σχέση με την οικογένεια του Φλόιντ, από τότε που την γνώρισε για πρώτη φορά στην κηδεία του αδικοχαμένου άνδρα, τον περασμένο Ιούνιο. Εκεί ο Hillz είχε δημιουργήσει ένα έργο αφιερωμένο στον Φλόιντ.

TIME: Η ιστορία πίσω από το νέο εξώφυλλο για τον Τζορτζ Φλόιντ

Αποτελεί επαναστατική πράξη η απεικόνιση ενός αφροαμερικανού όπως ο Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν ορατός μόνο αν ήταν διάσημος ή επικίνδυνος, λέει ο καλλιτέχνης. «Είναι ριζοσπαστικό να τον παρουσιάσουμε όπως ακριβώς ήταν: πατέρας, γιος και αδελφός».

Το εξώφυλλο είναι φόρος τιμής στην ανθρωπιά του Φλόιντ αλλά και σε αυτή τη μικρή νικη στην αμερικανική ιστορία.

«Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ισότητα», λέει ο Hillz. «Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο».

ΠΗΓΗ: TIME

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος