Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Μακρόν για Ουκρανία, Κίνα, Σουδάν

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο ρόλος της Κίνας και η ένταση στην Ταϊβάν, καθώς και οι εχθροπραξίες στο Σουδάν, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν.

«Σε μια περίοδο που η Ουκρανία εξακολουθεί να είναι θύμα της ρωσικής επιθετικότητας, οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο των μαχών, καθώς και για την παρεχόμενη υποστήριξη στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν αυτήν την υποστήριξη μακροπρόθεσμα», αναφέρει ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Όπως έγινε γνωστό, Μπάιντεν και Μακρόν συμφώνησαν πως είναι σημαντικό η Κίνα να συμβάλει στον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο γάλλος πρόεδρος ενημέρωσε τον αμερικανό ομόλογό του για τις επαφές που είχε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στο Στενό της Ταϊβάν, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την έκρυθμη κατάσταση στο Σουδάν και δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην αφρικανική χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος