Anadolu: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν για τη συμφωνία για τα σιτηρά

Array

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (1/11) ο πρόεδρος Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το Anadolu, είπε στον Ρώσο πρόεδρο ότι η Τουρκία συνεχίζει να λαμβάνει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με όλες τις πλευρές για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη εφαρμογή της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικης Προεδρίας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογαν-Πούτιν συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, ιδίως οι τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά συνεχίζει να αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με όλα τα μέρη για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης για τις αποστολές σιτηρών. Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι δυο πλευρές θα δημιουργήσουν μια συνεργασία με γνώμονα τη λύση σε αυτό το θέμα, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι εάν επιλύσουν την κρίση των σιτηρών με εποικοδομητική προσέγγιση, θα ενθαρρύνουν επίσης τα βήματα που πρέπει να γίνουν στην πορεία για την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις. Ο Πρόεδρος Ερντογάν ευχαρίστησε επίσης τον Ρώσο Πρόεδρο για τις ειλικρινείς δηλώσεις του για την Τουρκία και τον ίδιο, στην ομιλία του στη συνάντηση της Λέσχης Συζήτησης Valday.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου 

Σχετικά άρθρα:

Σιτηρά: 12 πλοία απέπλευσαν από τα ουκρανικά λιμάνια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος