Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον Ισραηλινό ομόλογό του

Οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ αλλά και περιφερειακά θέματα τέθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ισαάκ Χέρτζογκ σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Συγχαίροντας τον κ. Χέρτζογκ για την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισε ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ είναι υψηλής σημασίας από την άποψη της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, και ότι ενέχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στην ενέργεια, τουρισμό και τεχνολογία.
Επισημαίνοντας ότι ο όγκος των διμερών εμπορικών συναλλαγών αυξήθηκε παρά την πανδημία, ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να υπάρξει ωφέλεια από αυτή τη δυνατότητα.

Τονίζοντας ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνέχιση των συνομιλιών και του διαλόγου παρά τις διαφορές απόψεων, ο πρόεδρος Ερντογάν επεσήμανε ότι αποτελεί προσδοκία της διεθνούς κοινότητας να επιλυθεί η διαμάχη Παλαιστίνης-Ισραήλ μέσω μιας διαρκούς και περιεκτικής λύσης δυο κρατών εντός του πλαισίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο κ. Ερντογάν, συνεχίζει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, υπογράμμισε επί πλέον ότι τα θετικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την επίλυση της διαμάχης Παλαιστίνης-Ισραήλ θα συντελέσουν επίσης για μια θετική πορεία στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ.

Κωνσταντινούπολη/Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος