Τηλεδιάσκεψη Ντράγκι με Μπάιντεν, Τριντό, Κισίντα και Ευρωπαίους ηγέτες με επίκεντρο την Ουκρανία: Ενεργειακή απεξάρτηση και νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε νέα τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα με τον: Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν, τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, και τους Σολτς, Τζόνσον, Τριντό, τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό Κισίντα, τον Πρόεδρο Ντούντα, τον Ρουμάνο Πρόεδρο Γιοχάνις, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μισέλ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κομισιόν φον ντερ Λάιεν και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης, κοινοποιήθηκε η έντονη ανησυχία για τη συνέχιση των εχθροπραξιών και την ανάγκη επίτευξης κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατό ώστε να τεθεί ένα τέλος στα δεινά του πληθυσμού.

Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν τη σημασία του στενού συντονισμού όσον αφορά τη στήριξη της Ουκρανίας σε όλες τις διαστάσεις της, ιδίως όσον αφορά τη συνεισφορά στον προϋπολογισμό της χώρας.

Εκφράστηκε ευρεία συναίνεση σχετικά με την ανάγκη να ενισχυθεί η πίεση στο Κρεμλίνο, μεταξύ άλλων μέσω της υιοθέτησης περαιτέρω κυρώσεων, και να αυξηθεί η διεθνής απομόνωση της Μόσχας.

Επιβεβαιώθηκε η κοινή δέσμευση για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, μειώνοντας έτσι την εξάρτηση από τις ρωσικές προμήθειες.

Υπενθυμίζουμε πως ο Μάριο Ντράγκι από χθες διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και δεν θα μεταβεί σε Κονγκό και Αγκόλα μαζί με τους Υπουργούς Εξωτερικών (Ντι Μάιο) και Οικολογικής Μετάβασης (Τσινγκολάνι).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος