Τηλεδιάσκεψη Κίνας, Γερμανίας, Γαλλίας για την Ουκρανία – Πρόθυμος για διαμεσολάβηση ο Κινέζος πρόεδρος

Έκκληση για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» απ’ο όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση μεγάλης κλίμακας απηύθυνε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς λέγοντας ότι οι τρεις χώρες θα πρέπει να υποστηρίξουν από κοινού τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στις οποίες είπε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να παίξει ρόλο.

Ο Κινέζος πρόεδρος είπε ότι η Κίνα «πονά που βλέπει τις φλόγες του πολέμου να αναζωπυρώνονται στην Ευρώπη», περιέγραψε την κατάσταση στην Ουκρανία ως «ανησυχητική» και είπε ότι η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι να μην κλιμακωθεί ή «ξεφύγει εκτός ελέγχου», σύμφωνα με τον κρατικό κινεζικό σταθμό CCTV.

Η Κίνα «είναι έτοιμη να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία», είπε ο Κινέζος πρόεδρος.

Παράλληλα επέκρινε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας ως «επιβλαβείς για όλες τις πλευρές» και κάλεσε Γαλλία και Γερμανία σε κοινή προσπάθεια για να αμβλυνθούν οι συνέπειες. «Θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί για να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης, όσον αφορά τον αντίκτυπο των κυρώσεων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στους ενεργειακούς πόρους, στις μεταφορές και στη σταθερότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας» φέρεται να είπε ο Σι.

Η Κίνα είχε στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τη Ρωσία κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της για την πρόκληση της σύγκρουσης απέχοντας από τις ψηφοφορίες στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να μην καταδικάσει τη Μόσχα για τις ενέργειές της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος