Τη Βόρεια Κορέα θα επισκεφτεί σύντομα ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί σύντομα την Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, το KCNA.

Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για την πρόσκληση, που του επέδωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσο Σον Χούι κατά τη συνάντησή τους όταν επισκέφθηκε τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το KCNA, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Ακόμη, ευχαρίστησε την Πιονγκγιάνγκ για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της στον πόλεμο με την Ουκρανία. Οι δύο χώρες εξέφρασαν ανησυχία για αυτές που χαρακτήρισαν προκλητικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Βόρειας Κορέας και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή, πάντα σύμφωνα με το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η συνεργασία της Πιονγκγιάνγκ και της Μόσχας συμμορφώνεται προς τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, διαβεβαίωσε η ίδια πηγή.

Περί το 62% των Μεξικανών θεωρεί ότι όποιος παραβιάζει τον νόμο δεν θα οδηγηθεί ποτέ ενώπιον δικαστή, ενώ το 47% πιστεύει πως η ατιμωρησία διευρύνθηκε το 2023, σύμφωνα με έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Impunidad Cero («Ατιμωρησία Μηδέν») και του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Data OMP που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούνιο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος