Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα στην επέτειο της τουρκικής εισβολής

Τον απολογισμό του επιτυχημένου, όπως φαίνεται, ταξιδιού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τρεις αραβικές χώρες με τις οποίες σύναψε δεκάδες επιχειρηματικές συμφωνίες έκανε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Γιάννης Μανδαλίδης, ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη. Ταυτόχρονα εστίασε το συμβολικό ταξίδι του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα, ανήμερα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ ήταν οι τρεις σταθμοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου» ανέφερε λέγοντας ότι ο βασικός στόχος του Τούρκου προέδρου.

Στα Εμιράτα υπογράφησαν 13 συμφωνίες ύψους άνω των 50 δισ. δολαρίων, στη Σαουδική Αραβία το ποσό αυτό έφτασε τα 10 δισ. δολάρια. Στόχος του Ερντογάν ήταν να συγκεντρώσει πάνω από 100 δισ. δολάρια, σημείωσε.

Επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα

Σήμερα, επέτειο 49 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τα κατεχόμενα επισκέπτεται ο Τούρκος πρόεδρος όπου αναμένεται να εγκαινιάσει το νέο αεροδρόμιο στη Λευκωσία που κόστισε περίπου 450 εκατ. ευρώ.

Όπως σχολίασε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ ενδιαφέρον έχει το εάν ο Ερντογάν θα πάει απευθείας από το ταξίδι του στις χώρες του Κόλπου και το Αμπού Ντάμπι στα κατεχόμενα, σε μια πράξη συμβολισμού για την προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της κατοχής στην Κύπρο.

Κωνσταντινούπολη – ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος