Τη διατήρηση τροπολογίας που θέτει περιορισμούς στην πώληση των F-16 στην Τουρκία ζητούν 22 Αμερικανοί βουλευτές

Είκοσι δύο Αμερικανοί βουλευτές με επικεφαλής τον Δημοκρατικό Κρις Πάπας έστειλαν επιστολή στις ηγεσίες των Επιτροπών Αμυντικών Υποθέσεων Βουλής και Γερουσίας ζητώντας να διατηρηθεί στον αμυντικό προϋπολογισμό NDAA η διακομματική τροπολογία που θέτει περιορισμούς στην πώληση και τον εκσυγχρονισμό των F-16 στην Τουρκία.

Στο Κογκρέσο διεξάγονται διαβουλεύσεις για το τελικό κείμενο που θα γίνει νομός του αμερικανικού κράτους και ο κ. Πάπας αναφέρει στην επιστολή του ότι «είναι μια στιγμή που πρέπει να προωθήσουμε την ενότητα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, να διασφαλίσουμε ότι τα αμερικανικά όπλα δεν χρησιμοποιούνται για εχθρικές ενέργειες εντός της συμμαχίας.

Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει τον υπάρχοντα στόλο της των F-16 για να παραβιάσει επανειλημμένα την κυριαρχία και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, υπονομεύοντας την ενότητα εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί και δεν πρέπει να θωρακίσει την κυβέρνηση Ερντογάν από τις ευθύνες που έχει. Επιπλέον, η ολοένα και πιο πολεμική συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα – έναν πραγματικά αξιόπιστο, δημοκρατικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ – δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος