ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων ξεπερνώντας τα 26.000, ενώ ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων τις τελευταίες επτά ημέρες είναι 69,9% αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως οι θάνατοι αυξάνονται με πολύ πιο αργό ρυθμό καταγράφοντας το τελευταίο 24ωρο επιπλέον 14.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία Το σύστημα υγείας της Αγγλίας Προετοιμάζεται για αύξηση των εισαγωγών με κορονοϊό στις μονάδες εντατικής περίθαλψης, επισημαίνει η Ντάουνιγκ Στριτ. Ο αριθμός των ασθενών με COVID που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη στα νοσοκομεία της Αγγλίας έχει αυξηθεί σε σύγκριση με τους δύο προηγούμενους μήνες-1330 ασθενείς νοσηλεύονται μέχρι σήμερα ενώ στην κορύφωση του δεύτερου κύματος ο αριθμός των ασθενών έφτασε κατά μέσο όρο τους 33.594. Ωστόσο, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού αναφέρει ότι η χώρα παραμένει σε «θέση» για να συνεχίσει με την καθολική άρση των περιορισμών αργότερα αυτό το μήνα
Στον εμβολιασμό των εφήβων αναφέρθηκε στο Sky News Ο καθηγητής Ντέβι Σριντάρ, πρόεδρος της παγκόσμιας δημόσιας υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και σύμβουλος της κυβέρνησης της Σκωτίας και ισχυρίστηκε ότι η «ανάγκη να είναι διαφορετικό» το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προκαλέσει καθυστέρηση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες. «Θα πάμε προς την ίδια κατεύθυνση, λίγους μήνες αργότερα».
Πάντως η κυβέρνηση ξεκινά προετοιμασίες για να προσφέρει εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις στα πιο ευάλωτα άτομα από τον Σεπτέμβριο
Σύμφωνα με τη Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) η έναρξη τρίτων δόσεων θα γίνει σε δύο ξεχωριστά στάδια πριν το φόβο ενός νέου χειμερινού κύματος. Στο πρώτο στάδιο, οι κλινικά ευάλωτοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας, οι ηλικιωμένοι σε οίκους φροντίδας, οι ηλικίες άνω των 70 ετών και όσοι ζουν με ανοσοκατασταλμένα άτομα θα κληθούν να λάβουν μια τρίτη δόση εμβολίου Covid, μαζί με τα ετήσια εμβόλια της γρίπης.
Στη συνέχεια στο δεύτερο στάδιο, όλοι οι άνω των 50 και οι νεότεροι ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα θα λάβουν τα ίδια εμβόλια.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος