Θετικός στον κορονοϊό ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ

Θετικός στην Covid-19 βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, λίγες ώρες αφότου μπήκε σε αυτοαπομόνωση η 11χρονη κόρη του, η οποία είχε διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό.

Ο Ζαν Καστέξ βρισκόταν το πρωί της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον Βέλγο ομόλογό του Αλεξάντερ Ντε Κρόο. Το απόγευμα είχε προγραμματίσει να συναντηθεί στο Ματινιόν με αιρετούς εκπροσώπους της Γουαδελούπης, προκειμένου να εξετάσουν την υγειονομική κατάσταση στην περιοχή τους, μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, Υπερπόντιων Εδαφών Σεμπαστιάν Λεκορνί και Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Όμως, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες έμαθε ότι ασθένησε η κόρη του και υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος πρωθυπουργός μπαίνει σε απομόνωση επειδή είχε επαφή με κρούσμα της Covid-19, όμως για πρώτη φορά διαγιγνώσκεται θετικός. Τον Ιούνιο αυτοαπομονώθηκε όταν βρέθηκε θετική η σύζυγός του. Τον Δεκέμβριο του 2020 ήταν «στενή επαφή» του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και, λίγους μήνες νωρίτερα, του Κριστιάν Πριντόμ, του προέδρου του Γύρου της Γαλλίας, όταν ασθένησαν από την Covid-19.

Ο Ζ. Καστέξ θα παραμείνει σε απομόνωση για 10 ημέρες, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται.

Πηγές: Le Parisien, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος