Θετικός στον Covid-19 για 3η φορά ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ

«Δεν είναι σοβαρό», καθησύχασε μέσω Twitter, ο Λόπες Ομπραδόρ προσθέτοντας πως η καρδιά του «είναι στο 100%»

Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως διαγνώστηκε πως έχει συμπτώματα της COVID-19 –πρόκειται για την τρίτη φορά που γίνεται γνωστό πως μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό–, διαβεβαιώνοντας πάντως πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αν και ίσως χρειαστεί να εργαστεί εξ αποστάσεως για μερικές ημέρες ή να πάρει ρεπό.

Ο κ. Λόπες Ομπραδόρ, 69 ετών, που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο το 2013, είχε κάνει λόγο για ελαφριά συμπτώματα και τις δύο προηγούμενες φορές που εκδήλωσε συμπτώματα της COVID-19, στην κορύφωση της πανδημίας.

«Δεν είναι σοβαρό», καθησύχασε μέσω Twitter, προσθέτοντας πως η καρδιά του «είναι στο 100%».

Διευκρίνισε πως ο υπουργός Εσωτερικών Αντάν Αουγκούστο Λόπες θα τον αντικαθιστά στη «μανιανέρα», την πρωινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί καθημερινά.

Τον Ιανουάριο του 2022, ο κ. Λόπες Ομπραδόρ υποβλήθηκε σε καθετηριασμό στην καρδιά, πάντως κρίθηκε από τους γιατρούς πως η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή. Η κυβέρνηση είχε διευκρινίσει τότε πως ο πρόεδρος υποβάλλεται τακτικά σε ιατρικές εξετάσεις, εργαστηριακές εξετάσεις, τεστ κοπώσεως και σπινθηρογραφήματα (CT scans).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος