Θετικός ο αντίκτυπος στην Άγκυρα από τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν – Τι έγραψε ο τουρκικός Τύπος

Τον αντίκτυπο της χθεσινής συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν και τη νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως παρουσιάζεται στον τουρκικό Τύπο σχολίασε στις «Συνδέσεις» ο Γιάννης Μανδαλίδης λέγοντας ότι τα μηνύματα είναι θετικά.

«Θετικά είναι τα μηνύματα τόσο από διπλωματικούς κύκλους στην Άγκυρα όσο και τα μέσα ενημέρωσης, κυρίως τα φιλοκυβερνητικά», δήλωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη.

«Το πρακτορείο Αnadolu, που είναι κρατικό, δίνει έμφαση στη δήλωση του Τούρκου υπουργού ότι συμφωνούμε σε μια νέα προσέγγιση για την επίλυση των προβλημάτων. Το κρατικό δίκτυο ΤRT της Τουρκίας ήταν λίγο πιο σκληρό στο σχόλιό του, προτάσσοντας τη θέση του Τούρκου υπουργού για συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και την καταπολέμηση τρομοκρατικών οργανώσεων ανέφερε.

Όπως τόνισε δύο από τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες κάνουν λόγο για μια νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Επισημαίνουν τη δήλωση του κ. Γεραπετρίτη ότι η Τουρκία στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Στο ίδιο, θετικό, κλίμα και η εφημερίδα Γενί Σαφάκ, που συνήθως έχει δημοσιεύματα που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και ανθελληνικά. Το αντιπολιτευόμενο TV 24 δίνει έμφαση στη θετική ατζέντα στην οποία αναφέρθηκαν οι δύο υπουργοί» πρόσθεσε.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος