Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ – Έχει ήπια συμπτώματα

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ. Έχει ήπια συμπτώματα κι όπως αναφέρουν βοηθοί της σκοπεύει να συνεχίσει τις βασικές της υποχρεώσεις στην κατοικία της στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

«Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Ο 73χρονος Κάρολος, διάδοχος του θρόνου, αποχώρησε στις αρχές του μήνα από μια εκδήλωση αφού βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορονοϊό. Μια πηγή των Ανακτόρων είπε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο Bρετανός πρίγκιπας είναι συναντηθεί με την 95χρονη βασίλισσα.
Την Τετάρτη ενημέρωσε το προσωπικό των Ανακτόρων ότι δεν μπορεί να κινηθεί εύκολα μετά την πρώτη δια ζώσης εκτέλεση των καθηκόντων της αφότου ο γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο η βασίλισσα είχε περάσει μια νύχτα στο νοσοκομείο για αδιευκρίνιστο λόγο και έλαβε σύσταση από τους γιατρούς να ξεκουραστεί.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ευχήθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ, ταχεία ανάρρωση.

“Είμαι βέβαιος ότι μιλάω εκ μέρους όλων ευχόμενος στην Αυτής Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα ταχεία ανάρρωση από την COVID και γρήγορη επάνοδο στην καλή υγεία”, έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter.

Πηγές: ΑFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος