Θετική η Μόσχα στο ενδεχόμενο συνάντησης του Ποντίφικα Φραγκίσκου με τον Πούτιν

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Ο Πάπας από την αρχή του πολέμου δρα ώστε να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Ποντίφικας είχε εκφράσει την ανάγκη να μεταβεί στη Μόσχα ώστε “να συναντήσω τον Πούτιν”. Και το έκανε λέγοντας μάλιστα πως “είμαι όμως ένας παπάς, τι να κάνω; Ό,τι μπορώ κάνω” τονίζοντας επίσης πως “αν ο Πούτιν άνοιγε την πόρτα…” 

Η συνέντευξη, η οποία συζητήθηκε πολύ και γενικότερα εισπράχθηκε με θετικά σχόλια, φαίνεται ήδη να απέδωσε καρπούς στο διπλωματικό μέτωπο. Ο Aleksandr Avdeev, Ρώσος Πρέσβης στο Βατικανό, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti πως “σε οποιαδήποτε διεθνή συγκυρία, ο διάλογος με τον Πάπα είναι σημαντικός για τη Μόσχα. Και ο Ποντίφικας είναι πάντα ένας ευπρόσδεκτος, επιθυμητός, συνομιλητής”.

Σημειώνουμε στο σημείο αυτό πως ο Ποντίφικας, στην ίδια συνέντευξη, τόνισε πως “δεν πρόκειται να πάω στο Κίεβο προς το παρόν”, αν και αρχικά είχε δηλώσει πως το ενδεχόμενο του ταξιδιού του στην Ουκρανία ήταν στο τραπέζι

Παράλληλα, για τον Πατριάρχη Κύριλλο είπε πως “ο Πατριάρχης δεν μπορεί να μετατραπεί σε παπαδάκι του Πούτιν” και επιβεβαίωσε πως η αρχικά προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των δύο θρησκευτικών ηγετών στην Ιερουσαλήμ στις 14 Ιουνίου δεν θα πραγματοποιηθεί εφόσον “θα μπορούσε να είναι ένα διφορούμενο μήνυμα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος