Την ικανοποίησή του για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για «καλή συνάντηση» έπειτα από μια μακρά περίοδο έντασης και σκληρών δημόσιων αντιπαραθέσεων μεταξύ των δύο ηγετών.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με ενδεχόμενη συμφωνία για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε θετικός. Όπως δήλωσε από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, οι συνομιλίες κινήθηκαν σε καλό κλίμα και υπήρξε ουσιαστική συνεννόηση, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των επαφών.
Η συνάντηση των δύο προέδρων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Σε ανάλογο τόνο κινήθηκε και ο Γουστάβο Πέτρο, ο οποίος χαρακτήρισε «θετική» τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Κολομβιανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι, παρά τις εντάσεις που είχαν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες, η πρόσφατη συνάντηση στον Λευκό Οίκο άφησε θετική εντύπωση.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος