Θα απουσιάσει από τους ιππικούς αγώνες του Έπσομ η βασίλισσα Ελισάβετ – «Πλατινένιο» πάρτι απόψε στο Λονδίνο

Δεν θα παραστεί στους ιππικούς αγώνες του Έπσομ η βασίλισσα Ελισάβετ, ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ, που θα διεξαχθούν σήμερα και αποτελούν μέρος των τετραήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο. Τη μονάρχη θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση η κόρη της, η πριγκίπισσα Άννα, η οποία είναι δεινή ιππέας, όπως και η μητέρα της. Οι ιππικοί αγώνες του Έπσομ γνωστοί και ως «Epsom Derby» πραγματοποιούνται το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου κάθε χρόνο από το 1780. Η βασίλισσα αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες και το παλάτι είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων ότι η μονάρχης θα σκεφτόταν σε ποιες εκδηλώσεις Ιωβηλαίου ένιωθε ότι μπορούσε να παρευρεθεί.

Θα απουσιάσει από τους ιππικούς αγώνες του Έπσομ η βασίλισσα Ελισάβετ – «Πλατινένιο» πάρτι απόψε στο Λονδίνο
(Richard Pohle, Pool Photo via AP)

Ωστόσο μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παραστούν στους εορτασμούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα, όπως στο Κάρντιφ το οποίο θα επισκεφτεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και στη βόρεια Ιρλανδία όπου θα μεταβεί ο Πρίγκιπας Εδουάρδος.

Πλατινένιο πάρτι

Πλήθος κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί από νωρίς στο The Mall στο σημείο που ενώνει το παλάτι του Μπακινγχαμ με τη πλατεία Τραφάλγκαρ καθώς στις 8 το βράδυ ξεκινά το Platinum Party, η κάλυψη του οποίου θα γίνει από το BBC One στις 7.30 μ.μ., με παρουσιαστές την Kirsty Young και τον Roman Kemp.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η μονάρχης θα παρευρεθεί αλλά αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πάρτι στο οποίο θα παρευρεθούν περίπου 22.000 άτομα θα περιλαμβάνει ομιλίες του πρίγκιπα Κάρολου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Έχουν ήδη διατεθεί εισιτήρια, 15.000 συνολικά για την συναυλία που θα διαρκέσει δυόμισι ώρες.

Το Platinum σόου θα ανοίξουν οι Queen και η Diana Ross θα το κλείσει. Οι Alicia Keys, Craig David, Duran Duran, Nile Rodgers, Sam Ryder και Andrea Bocelli είναι ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που θα συμμετέχουν στο αποψινό μουσικό πάρτι ενώ θα υπάρξει και μια ενότητα που θα είναι αφιερωμένη στο μιούζικαλ την οποία έχει επιμεληθεί ο Andrew Lloyd Webber με παραστάσεις από το The Phantom of the Opera, το Hamilton, και το Lion King .

Η μικρή Λίλιμπετ και η γιαγιά της

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελισάβετ καθώς θα γιορτάσει τα πρώτα γενέθλια της δισεγγονής της Λίλιμπετ , την κόρη του Χάρι και της Μέγκαν στο κάστρο του Ουίνσδορ. Δεν είναι σαφές εάν θα δημοσιοποιηθεί μια φωτογραφία της συνάντησης της μικρής Λίλι και της Βασίλισσας. Η Μέγκαν και ο Χάρι έχουν επισημάνει ότι θέλουν να προστατεύσουν την ιδιωτική ζωή των παιδιών τους και να την κρατήσουν μακριά από τον φακό των φωτογράφων.

Χάρι και Μεγκαν

Χθες έγινε ιδιαίτερα λόγος από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για την επανένωση της βασιλικής οικογένειας με αφορμή την λειτουργία των Ευχαριστιών στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Θα απουσιάσει από τους ιππικούς αγώνες του Έπσομ η βασίλισσα Ελισάβετ – «Πλατινένιο» πάρτι απόψε στο Λονδίνο
(Richard Pohle/Pool Photo via AP)

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun τα δυο αδέρφια Ουίλιαμ και Χάρι δεν αντάλλαξαν καμία κουβέντα ενώ στη συνέχεια, οι Σάσσεξ κάθισαν στη δεύτερη σειρά , σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τους Κέμπριτζ και τον Κάρολο και την Καμίλα που πήραν θέσεις στην πρώτη σειρά του ναού.

Θα απουσιάσει από τους ιππικούς αγώνες του Έπσομ η βασίλισσα Ελισάβετ – «Πλατινένιο» πάρτι απόψε στο Λονδίνο
(Aaron Chown/Pool photo via AP)

Ο Χάρι, προσπάθησε να κάνει αστεία με νεότερους βασιλικούς και σύμφωνα με τους ειδικούς που αναλύουν την γλώσσα του σώματος, το χαρακτήρισαν ως σημάδι νεύρων και άγχους.

Ο Χάρι και η Μέγκαν έφυγαν βιαστικά από την τελετή των ευχαριστιών και δεν παρέστησαν στην δεξίωση που ακολούθησε από τον λόρδο του δημάρχου του Σίτυ του Λονδίνου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Την Κυριακή οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με πάνω από 200.000 υπαίθρια πικ-νικ και οργανωμένα γεύματα μεταξύ πολιτών σε διάφορες γειτονιές της χώρας ενώ το απόγευμα γύρω από τους δρόμους του παλατιού και του κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη παρέλαση με την συμμετοχή 10.000 ατόμων. Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι ο τραγουδιστής Εντ Σίραν και περισσότερες από 100 γνωστές προσωπικότητες της βρετανικής πολιτιστικής ζωής θα ενωθούν με περίπου 10.000 καλλιτέχνες και μέλη των ενόπλων δυνάμεων για την παρέλαση, η οποία θα ακολουθήσει μια διαδρομή παρόμοια με αυτή που ακολούθησε η βασίλισσα την ημέρα της στέψης.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος