Λονδίνο: Τεθωρακισμένα μεγαλύτερης εμβέλειας αποφάσισε η Διάσκεψη Δωρητών Άμυνας για την Ουκρανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι διεθνείς εταίροι αποφάσισαν να ενισχύσουν την Ουκρανία με παροχή πυροβολικού και τεθωρακισμένων οχημάτων μεγαλύτερης εμβέλειας ώστε να κρατήσουν τα ρωσικά στρατεύματα μακριά από τους  στόχους τους. 

Ο Μπεν Ουάλας μιλώντας στο διεθνές συνέδριο χορηγών για την Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη, είπε ότι «η Ουκρανία χρειάζεται πυροβολικό μεγαλύτερου βεληνεκούς» καθώς ο ρωσικός στρατός σφυροκοπά αδιάκοπα. 

Το συνέδριο που φιλοξένησε το Λονδίνο έφερε τριανταπέντε διεθνείς εταίρους για να συζητήσουν τις πιεστικές ανάγκες της Ουκρανίας που προκύπτουν από την ρωσική εισβολή.

Ο υπουργός Άμυνας κάλεσε επίσης από το συνέδριο, για αύξηση των πυρηνικών όπλων του Ηνωμένου Βασιλείου μπροστά στη ρωσική απειλή. 

Η κυβέρνηση του ΗΒ συνεργάζεται τώρα με την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους εταίρους για να συντονίσει την παροχή μακροπρόθεσμης διεθνούς υποστήριξης, παράλληλα με το νέο πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ουκρανία που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Πηγές του Whitehall έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, σύμφωνα με την Τέλεγκραφ, ότι οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, είναι «υπερβολικά ανυπόμονοι» να εξασφαλίσουν μια έγκαιρη ειρηνευτική συμφωνία και πιέζουν την Ουκρανία να «συμβιβαστεί».

Εξοπλισμός Ουκρανίας από την Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να στείλει τα λεγόμενα περιπλανώμενα πυρομαχικά, όπως drones, ενώ θα βοηθήσει και στην αποστολή άλλων δωρεών.

Έως τώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ενισχύσει την Ουκρανία με περισσότερα από 4.000 NLAW (Ελαφριά αντιαρματικά όπλα επόμενης γενιάς) και αντιαρματικά συστήματα Javelin. Έχει επιπλέον δεσμευτεί για την αποστολή συστημάτων αεράμυνας Starstreak και 6.000 νέων αντιαρματικών και πυραύλων υψηλής έκρηξης. 

Αυτό είναι προσθετικά σε εξοπλισμό για θωράκιση σώματος όπως κράνη, μπότες, πακέτα σίτισης, αποστασιομετρητές και εξοπλισμό επικοινωνίας.

Επιπλέον, η Βρετανία έχει υποστηρίξει την Ουκρανία από την εισβολή της Κριμαίας το 2014, εκπαιδεύοντας πάνω από 20.000 Ουκρανούς στρατιώτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος