Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Κόσοβο – Σέρβοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν πυρά από Αλβανούς αστυνομικούς (video)

Array

ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Στο Κόσοβο παραμένει τεταμένη η κατάσταση  όπου οι Σέρβοι για 17η ημέρα κρατούν αποκλεισμένους με οδοφράγματα του δρόμους στο βορρά. 

Χθες βράδυ ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή Ζούμπιν Πότοκ αυτό το επιβεβαίωσε και η ΚΦΟΡ. Οι Σέρβοι ισχυρίζονται ότι Αλβανοί αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίων τους σε οδόφραγμα η Πρίστινα το διαψεύδει και μιλάει για προβοκάτσια των Σέρβων ώστε να προκληθούν επεισόδια.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατού της Σερβίας στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς μετέβη χθες βράδυ με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας στα διοικητικά σύνορα με το Κόσοβο.

Στην Σερβία έντονες αντιδράσεις και θυμό προκάλεσε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση στην Πρίστινα δεν έδωσε άδεια στο Πατριάρχη των Σέρβων Πορφύριο να επισκεφτεί τη περιοχή την ημέρα των Χριστουγέννων που εδώ εορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου.

Γενικά στο θέμα του Κοσόβου έχουμε μια κατάσταση όπου και οι δύο πλευρές τραβούν το σχοινί στα άκρα και το ανησυχητικό είναι ότι εξαιτίας των εορτών δεν γίνονται και κάποιες παρεμβάσεις από τη Δύση για να εκτονωθεί η κρίση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος