Τεράστιο δίκτυο τούνελ της Χεζμπολάχ στον Λίβανο ανακάλυψε και κατέστρεψε ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη (28/04) ότι εντόπισε και κατέστρεψε ένα εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων της Χεζμπολάχ, το οποίο χρησιμοποιούσαν μαχητές στο νότιο Λίβανο, κοντά στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ από τις αρχές Μαρτίου, έχοντας αποστείλει στρατεύματα στο νότιο Λίβανο για να αντιμετωπίσει την υποστηριζόμενη από το Ιράν μαχητική οργάνωση, μετά την εκτόξευση ρουκετών εναντίον ισραηλινού εδάφους, ενώ η βία συνεχίζεται παρά την ασταθή εκεχειρία της 17ης Απριλίου.

Τα στρατεύματα εντόπισαν «δύο τρομοκρατικές σήραγγες της Χεζμπολάχ, που κατασκευάστηκαν σε διάστημα περίπου μιας δεκαετίας», οι οποίες εκτείνονταν για περίπου δύο χιλιόμετρα υπόγεια και συνδέονταν με θέσεις πυρός που στόχευαν το Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Οι σήραγγες βρίσκονταν στην περιοχή Καντάρα και τα στρατεύματα χρησιμοποίησαν «πάνω από 450 τόνους εκρηκτικών» για να τις καταστρέψουν, ανέφερε η ανακοίνωση.

Μια ισραηλινή στρατιωτική πηγή το περιέγραψε ως «τεράστια υπόγεια στρατιωτική εγκατάσταση» που περιλάμβανε ένα τούνελ 800 μέτρων και ένα δεύτερο μήκους 1,2 χιλιομέτρων, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως «περιοχή συγκέντρωσης» για τις ελίτ δυνάμεις «Ραντβάν» της Χεζμπολάχ.

Ανέφερε ότι «σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και πληρώθηκε από το Ιράν» με σκοπό «να επιτεθεί σε ισραηλινές κοινότητες κατά μήκος των συνόρων».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο στρατός θα συνεχίσει να στοχεύει τις υποδομές της Χεζμπολάχ.

«Σήμερα ανατινάξαμε ένα τεράστιο τρομοκρατικό τούνελ της Χεζμπολάχ. Καταστρέφουμε τις τρομοκρατικές υποδομές τους, σκοτώνουμε πολλές δεκάδες τρομοκράτες τους — και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα», δήλωσε σε βίντεο.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος