Τεράστια τα αποθέματα νερού στη Σελήνη – Νέες αναλύσεις για μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι

Οι αναλύσεις της επιφάνειας της Σελήνης, ειδικά των περιοχών που ονομάζονται, γυάλινες χάντρες, υποδεικνύουν την ύπαρξη τεράστιων αποθεμάτων νερού, ισχυρίζονται οι επιστήμονες.  

Οι μικροσκοπικές περιοχές που ονομάζονται γυάλινες χάντρες διάσπαρτες στην επιφάνεια της Σελήνης θα μπορούσαν να περιέχουν δισεκατομμύρια τόνους νερού που οι αστροναύτες θα μπορούσαν να αντλήσουν και να χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικές σεληνιακές αποστολές, πιστεύουν οι ερευνητές. 

Η ανακάλυψη πιστεύεται ότι είναι μια από τις πιο σημαντικές ακόμη για τις διαστημικές υπηρεσίες που επικεντρώνονται στην κατασκευή βάσεων στο φεγγάρι, καθώς σημαίνει ότι το φεγγάρι μπορεί να έχει μια πολύ προσβάσιμη πηγή όχι μόνο νερού, αλλά και υδρογόνου και οξυγόνου. 

«Αυτή είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ανακαλύψεις που έχουμε κάνει. Με αυτά τα ευρήματα, οι δυνατότητες για βιώσιμη σεληνιακή εξερεύνηση είναι μεγαλύτερες από ποτέ», δήλωσε ο Mahesh Anand, καθηγητής πλανητικής επιστήμης και έρευνας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας κοντά στο Λονδίνο, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug. 

Περισσότερο από μισό αιώνα αφότου οι άνθρωποι περπάτησαν για τελευταία φορά στο φεγγάρι, η NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη Σελήνη. 

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς    

Πηγή: Politika.rs 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος