Τelegraph: Κατά του μαζικού εμβολιασμού εφήβων η βρετανική κυβέρνηση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταργεί τους περισσότερους περιορισμούς κατά της πανδημίας στην Αγγλία από αύριο Δευτέρα 19 Ιουλίου, λέγοντας ότι η ταχεία διάθεση των εμβολίων κατά της Covid-19 έχει σπάσει σε μεγάλο βαθμό τη σύνδεση μεταξύ λοιμώξεων και σοβαρών ασθενειών ή θανάτων. Την ίδια ώρα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι αντί των μαζικών εμβολιασμών, πρέπει να προσφερθούν δόσεις σε παιδιά από ευάλωτες ομάδες (παχυσαρκία ή διαβήτης) ηλικίας 12 έως 15 ετών και σε 17χρονους, ανέφερε η εφημερίδα Telegraph σε δημοσίευμά της.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας δήλωσε ότι «δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις από υπουργούς για το αν θα πρέπει να προσφέρονται σε τακτική βάση εμβόλια κατά της Covid-19 σε άτομα ηλικίας 12 έως 17 ετών».

Οι βρετανικές αρχές υγείας ανακοίνωσαν χθες Σάββατο 54.674 νέες μολύνσεις της Covid-19, μια άνοδος από τα 51.870 κρούσματα που αναφέρθηκαν την προηγούμενη ημέρα, καταγράφοντας ένα νέο υψηλό ημερήσιο σύνολο μέσα τους τελευταίους έξι μήνες.

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) φέρεται σύμφωνα με την Telegraph να έχει συμβουλεύσει τους υπουργούς κατά της διάθεσης εμβολίων σε όλα τα παιδιά έως ότου υπάρξουν περαιτέρω αποδείξεις σχετικά με τους κινδύνους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος