Ταχεία ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας από την πανδημία δείχνουν τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής 

Η βρετανική οικονομία ανέκαμψε γρηγορότερα από την πανδημία δείχνουν τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής, σε αντίθεση με τις προβλέψεις.

Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) δημοσίευσε την αναφορά του οικονομικού τριμήνου, η οποία περιέχει αναθεωρήσεις του ΑΕΠ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ΑΕΠ είναι 1,8% υψηλότερο από ό,τι πριν από την πανδημία (μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2023), σε σύγκριση με -0,2% στο παρελθόν.

Το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμάται τώρα ότι έχει αυξηθεί κατά 4,3% το 2022, αναθεωρημένο από την πρώτη εκτίμηση 4,1%.

Το ονομαστικό ΑΕΠ εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 2,5% το 2ο τρίμηνο του 2023, αναθεωρημένο από προηγούμενη εκτίμηση 2,3%.

«Γνωρίζουμε ότι η βρετανική οικονομία ανέκαμψε γρηγορότερα από την πανδημία από ό,τι πίστευε κανείς στο παρελθόν και τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν σήμερα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι οι αμφισβητίες κάνουν λάθος. Ήμασταν από τις πιο γρήγορες χώρες της G7 που ανέκαμψαν από την πανδημία και από το 2020 έχουμε αναπτυχθεί ταχύτερα από τη Γαλλία και τη Γερμανία.

«Ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε αυτή την ανάπτυξη είναι να επιμείνουμε στο σχέδιο μας για μείωση του πληθωρισμού κατά το ήμισυ φέτος, με το ΔΝΤ να προβλέπει ότι θα αναπτυχθούμε περισσότερο από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ.

«Η οικονομία της Βρετανίας παραμένει παγιδευμένη σε έναν κύκλο χαμηλής ανάπτυξης και υψηλής φορολογίας μετά από 13 χρόνια οικονομικής κακοδιαχείρισης υπό τους Συντηρητικούς.

«Το σχέδιο των Εργατικών για την οικονομία θα τονώσει την ανάπτυξη, θα αυξήσει τους μισθούς και θα μειώσει τους λογαριασμούς, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι καλύτερα», δήλωσε ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών, Ντάρεν Τζόουνς.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος