Τάταροι Κριμαίας: Έκκληση στην Τουρκία να αναγνωρίσει την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Ο επικεφαλής της περιφερειακής εθνικής-πολιτιστικής αυτονομίας των Τατάρων της Κριμαίας, Eβιάζ Ουμέροφ απηύθυνε έκκληση στην Άγκυρα να αναγνωρίσει την Κριμαία ως μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Ουμέροφ χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα απέναντι στην Τουρκία, δηλώνοντας πως: «εάν η τουρκική ηγεσία επιθυμεί να είναι συνεπής και η υποστήριξη προς του Τάταρους της Κριμαίας δεν αποτελεί πολιτική δημοσίων σχέσεων, τότε η Χερσόνησος πρέπει να αναγνωριστεί ως μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είμαστε στο σπίτι μας και αυτή είναι η επιλογή μας», ενώ συμπλήρωσε «πως ουδέποτε η Ρωσία εξανάγκασε κάποιον να αναγνωρίσει την Κριμαία ως Ρωσική».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του κ. Τούρκου καθηγητή Πανεπιστημίου, Μαλτέπ Χασάν Ουνάλ, στο lenta.ru, σύμφωνα με την οποία Ρωσία και Τουρκία, θα είναι σε θέση να προχωρήσουν σε συμφωνία για το καθεστώς της Κριμαίας εάν η Μόσχα αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της «Βορείας Κύπρου» ως ανεξάρτητο κράτος.

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, άδειασε τον Τούρκο καθηγητή, λέγοντας πως «οι περιοχές της Ρωσίας δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο συναλλαγών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος