Ταϊβάν: Τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε «κατά λάθος είδηση» για εισβολή της Κίνας

ρτ

Η είδηση ότι η Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν εμφανίστηκε σε υποτιτλισμένο τίτλο ειδήσεων κι ευτυχώς δεν ακολούθησαν σκηνές πανικού στην Ταϊπέι. Η εξήγηση ήταν ότι μεταδόθηκαν κατά λάθος τίτλοι ειδήσεων προετοιμασμένων για σενάρια πολέμου ή φυσικών καταστροφών. Ο τηλεοπτικός  σταθμός CTS («Chinese Television System») , ζήτησε δεκάδες φορές συγγνώμη, ωστόσο ο σάλος συνεχίστηκε. Κοινοβουλευτικοί της Ταϊβάν απαίτησαν οι επικεφαλής του τηλεοπτικού δικτύου να αποχωρήσουν και τελικά υπέβαλαν παραίτηση, η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια.

«Στα πρόθυρα πολέμου», «Πλοίο ανατινάχθηκε στο λιμάνι της Ταϊπέι, εγκαταστάσεις και άλλα σκάφη καταστράφηκαν», ή «Η νέα πόλη της Ταϊπέι βομβαρδίστηκε από πυραύλους του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού» της Κίνας», ήταν μεταξύ των τίτλων που βγήκαν στον αέρα.

Κι όχι μόνο: «Σφοδρό χαλάζι πλήττει την πρωτεύουσα Ταϊπέι», «Ηφαίστειο στο βόρειο τμήμα της Ταϊβάν εξερράγη». Αλλά και ότι «βρέθηκαν νέα μεγάλα υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου».

Σήμερα ο σταθμός ζήτησε ξανά συγγνώμη και ανακοίνωσε πως τα δύο κορυφαία στελέχη του, η πρόεδρος του διοικητικού του συμβουλίου και ο ασκών χρέη γενικού διευθυντή, παραιτούνται και πρόκειται να διενεργηθεί εσωτερική έρευνα σε βάθος.

Ο CTS είναι μέρος του TBS (Taiwan Broadcasting System), της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, που πήρε την τρέχουσα μορφή της το 2006 και χρηματοδοτείται εν μέρει από το κράτος. Για χρόνια, ο όμιλος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τον προϋπολογισμό του και την επιρροή της εκάστοτε κυβέρνησης στη διοίκησή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος