Ταϊβάν: Κινεζικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη πέριξ του νησιού – “Προσομείωση αποκλεισμού” λέει το Πεκίνο

Την παρουσία 11 πολεμικών πλοίων της Κίνας και τον εντοπισμό 59 στρατιωτικών αεροσκαφών γύρο απο την Ταϊβάν ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας γύρο απο τη νήσο καθώς το Πεκίνο κάνει τριήμερες ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως προχώρησε στην προσομοίωση «αποκλεισμού» της Ταϊβάν.

Η Κίνα επιχείρησε σήμερα με τις στρατιωτικές ασκήσεις της την προσομοίωση ενός «αποκλεισμού» της Ταϊβάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.

Δεκάδες αεροσκάφη αναπτύχθηκαν για να εφαρμόσουν έναν «αεροπορικό αποκλεισμό» του εν λόγω εδάφους που διεκδικείται από το Πεκίνο, μετέδωσε επίσης το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ταϊβάν: Κινεζικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη πέριξ του νησιού – “Προσομείωση αποκλεισμού” λέει το Πεκίνο
“AFP PHOTO / TAIWAN’S MINISTRY OF NATIONAL DEFENSE”

Οι ασκήσεις της ημέρας περιλαμβάνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις βραχώδεις ακτές της επαρχίας Φουτζιάν της Κίνας, περίπου 80 χιλιόμετρα νότια των νησιών Matsu της Ταϊβάν και 186 χιλιόμετρα από την Ταϊπέι. Για αυτό, το Πεκίνο λέει ότι έχει κινητοποιήσει το αεροπλανοφόρο Shandong.

«Πολλές ομάδες μαχητικών αεροσκαφών H-6K που μετέφεραν οπλισμένα πυρομαχικά πραγματοποίησαν πολλά κύματα προσομοιωμένων επιθέσεων εναντίον σημαντικών στόχων στο νησί της Ταϊβάν», ανέφερε το κρατικό CCTV και η Διοίκηση Ανατολικού Τμήματοςτου κινεζικού στρατού.

Ο κινεζικός στρατός «συνεχίζει να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν», ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στα αεροσκάφη που εντοπίστηκαν ως τις 10:00 (τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας) ήταν μαχητικά και βομβαρδιστικά, εκ των οποίων πέρασαν τη διάμεση γραμμή και μπήκαν στην ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (ADIZ) τα 39.

Η Ουάσιγκτον κάλεσε για αυτοσυγκράτηση και «να μην αλλάξει η κατάσταση », ενώ παρακολουθεί στενά τις ενέργειες του Πεκίνου. Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό πλέει σήμερα Δευτέρα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Euronews, AFP, EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος