Ταϊβάν: Ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 32 κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη γύρω από το νησί

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι 32 κινεζικά στρατιωτικά μαχητικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν γύρω από το νησί τις τελευταίες 24 ώρες.

Αυτός είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κινεζικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εντοπίστηκαν πάνω από το αυτοδιοικούμενο νησί εφέτος.

Δεκατρία αεροσκάφη της Κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από τη μέση γραμμή στο Στενό της Ταϊβάν, αναφέρετε στην ανακοίνωση. Αυτή η γραμμή είναι τα ανεπίσημα σύνορα μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν «παρακολούθησαν την κατάσταση και ανέπτυξαν ένα περιπολικό αεροσκάφος, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας ως απάντηση σε δραστηριότητες που εντοπίστηκαν».

Στα τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου, το υπουργείο είχε εντοπίσει 33 κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη γύρω από το νησί – αριθμός ρεκόρ αεροσκαφών που εντοπίστηκαν φέτος.

Η Κίνα αυξάνει τη στρατιωτική πίεση στην Ταϊβάν

Ο εντοπισμός αυτών των αεροπλάνων ακολούθησε τις προεδρικές εκλογές της 13ης Ιανουαρίου, στις οποίες κέρδισε ο σημερινός αντιπρόεδρος, Λάι Τσινγκ-τε (Lai Ching-te), στον οποίο το Πεκίνο αντιτίθεται.

Τον περασμένο μήνα, η Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι 11 κινεζικά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν γύρω από το νησί – ο μεγαλύτερος αριθμός εφέτος – καθώς η Ταϊπέι και το Πεκίνο συγκρούστηκαν για ένα θανατηφόρο περιστατικό με αλιευτικό σκάφος.

Το κινεζικό αλιευτικό, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, βυθίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου κοντά στην Ταϊβάν ενώ καταδιώκονταν από την ακτοφυλακή της Ταϊβάν. Κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο σώθηκαν.

Αυτό το περιστατικό συνέβη σε μια περίοδο που οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν είναι υψηλές.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν μέρος της και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πάρει μια μέρα τον έλεγχο του, έστω και με τη βία, σύμφωνα με τη REL.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος