Ταϊτή: Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο κοραλλιογενή ύφαλο

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν τεράστιο κοραλλιογενή ύφαλο, σε βάθος άνω των 30 μέτρων από τις ακτές της Ταϊτής, ένα σημαντικό γεγονός, καθώς οι ύφαλοι επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή.

«Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κοραλλιογενείς υφάλους στον κόσμο σε βάθος μεγαλύτερο των 30 μέτρων», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της UNESCO, η οποία υποστηρίζει την επιστημονική αποστολή.

«Η άψογη κατάσταση αυτών των κοραλλιών σε σχήμα τριαντάφυλλου και η επιφάνεια που καλύπτουν καθιστούν αυτή την ανακάλυψη πολύ ασυνήθιστη», δήλωσε η UNESCO. Συνέχισε, «Ο ύφαλος έχει μήκος τρία χιλιόμετρα, πλάτος 30-65 μέτρα και βάθος μεταξύ 35 και 70 μέτρων».

Μερικά από τα τεράστια κοράλλια του έχουν διάμετρο δύο μέτρα.

«Η ερευνητική ομάδα έκανε συνολικά περίπου 200 ώρες για να μελετήσει τον ύφαλο και μπόρεσε να δει την αναπαραγωγή των κοραλλιών», ανέφερε η UNESCO. Στην περιοχή έχουν τοποθετηθεί αισθητήρες θερμοκρασίας.

«Είμαστε στην αρχή ενός προγράμματος παρακολούθησης, ελπίζουμε μακροπρόθεσμα, να καταλάβουμε καλύτερα γιατί αυτός ο κοραλλιογενής ύφαλος δεν έχει υποφέρει από την κλιματική αλλαγή και ποια είναι η δυναμική του πληθυσμού του».

«Η γνώση για τους ωκεανούς εξακολουθεί να είναι περιορισμένη, με μόνο το 20% των θαλασσών και των ωκεανών του πλανήτη (…) να έχουν χαρτογραφηθεί», τελείωσε η UNESCO.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος