Ταϊλάνδη: Πεινασμένος ελέφαντας έριξε τοίχο σπιτιού ψάχνοντας για τροφή – Τον βιντεοσκόπησε η ιδιοκτήτρια (video)

Έναν ελέφαντα συνάντησε ξαφνικά στο σπίτι της μια γυναίκα στην Ταϊλάνδη, ο οποίος έριξε τον τοίχο της κουζίνας μέσα στη νύχτα, αναστατώνοντας την οικογένεια.

«Κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από έναν ήχο από την κουζίνα μας», δήλωσε η γυναίκα. «Αμέσως κατεβήκαμε και είδαμε τον ελέφαντα να σπρώχνει με το κεφάλι του τον τοίχο της κουζίνας. Τον είχε ήδη σπάσει», συμπλήρωσε.

Η ίδια τράβηξε σε βίντεο την επίμαχη στιγμή, στο οποίο φαίνεται το ζώο να χτυπάει ντουλάπια και συρτάρια, προφανώς αναζητώντας τροφή.

«Έχω δει συχνά ελέφαντες να αναζητούν φαγητό στην πόλη, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας καταφέρνει να μπει μέσα στο σπίτι», είπε ακόμη.

Η επίσημη ανακοίνωση πάντως της αρμόδιας Αρχής, μέσω Facebook, αναφερόταν στην προσπάθεια των ζώων να βρουν αλμυρές τροφές πλούσιες σε μέταλλα, απαραίτητες για το σώμα τους. «Έχουμε εκπαιδεύσει τους κατοίκους της περιοχής», ανέφερει ακόμη η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως παρόμοια περιστατικά «επίθεσης» ελεφάντων έχουν αυξηθεί στην ευρύτερη περιοχή καιρό τώρα, τόσο στην Ταϊλάνδη, όσο και στην Ινδία αλλά και την Ασία γενικότερα. Αυτό αποδίδεται στο ότι είναι μικρά πλέον τα τμήματα γης στα οποία μπορούν να επιβιώσουν τα ζώα, με αποτέλεσμα να αναζητούν τροφή σε κατοικημένες περιοχές.

Με πληροφορίες από CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος