Ταϊλάνδη – Ναυάγιο: Διάσωση ναύτη αναπτερώνει τις ελπίδες για 29 αγνοούμενους

Array

Ελπίδες στις οικογένειες 29 αγνοουμένων έδωσε η διάσωση ναύτη του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης έπειτα από δύο νύχτες στη θάλασσα. Από τα 105 μέλη του πληρώματος της κορβέτας HTMS Sukhothai έχουν διασωθεί 76 και 29 εξακολουθούν να αγνοούνται από την Κυριακή, όταν το πλοίο ανατράπηκε.

Στην περιοχή, περίπου 37 χιλιόμετρα (22 μίλια) από τη νοτιοανατολική ακτή της χώρας συνεχιζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης με τη συμμετοχή της βασιλικής αεροπορίας της Ταϊλάνδης.

Στο πλοίο επέβαιναν κυρίως 21χρονοι, σύμφωνα με μητέρα αγνοουμένου κοιτώντας τα κύματα που φτάνουν σε ύψος τριών μέτρων με ρεύματα και ισχυρό άνεμο».

Τοπικοί γιατροί περιγράφουν ότι διασωθέντες υπέφεραν ακόμη και από κατάγματα, κυρίως «σπασμένα κόκκαλα στο άνω μέρος του βραχίονα και στα δάχτυλα».

Το σκάφος, μια κορβέτα, ο μικρότερος τύπος στρατιωτικού πολεμικού πλοίου, φέρεται να aνατράπηκε και να βυθίστηκε λόγω βλάβης στο ηλεκτρονικό σύστημα, εν μέσω κακοκαιρίας στη νότια Ταϊλάνδη.

Το HTMS Sukhothai τέθηκε σε λειτουργία το 1987 και κατασκευάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την πλέον ανενεργή Tacoma Boatbuilding Company, σύμφωνα με το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι λόγω της θαλασσοταραχής βρέθηκε σε αβαθή νερά γιγάντιο δεξαμενόπλοιο.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος