Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 22 νήπια στους 38 νεκρούς — Αυτοκτόνησε ο δράστης

Array

Τα παιδιά ηλικίας 2 – 3 ετών που θανατώθηκαν στο πρωτοφανές για την Ταϊλάνδη μακελειό ανέρχονται σε 22, ενώ ο συνολικός απολογισμός είναι 38 νεκροί, μεταξύ αυτών και ο 34χρονος πρώην αστυνομικός που πραγματοποίησε την επίθεση στο Nong Bua Lam Phu, της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης. Φέρεται να σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του, πριν αυτοκτονήσει. Μεταξύ των θυμάτων είναι δασκάλα στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης.

https://twitter.com/ChaudharyParvez/status/1577932443142696960?s=20&t=DAn4Sb5e2Xryi8_4ACBc4A

Ο 34χρονος πρώην αστυνομικός, είχε αποπεμφθεί από την υπηρεσία του για λόγους που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Προηγουμένως η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του, προειδοποιώντας ότι κυκλοφορεί με λευκό ημιφορτηγό και είναι «εξαιρετικά επικίνδυνος», ενώ χτύπησε και αρκετούς πεζούς.

Περίπου 30 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό όταν ο ένοπλος, περίπου την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, πυροβόλησε πρώτα τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού στον παιδικό σταθμό». Στη συνέχεια εισέβαλε σε  κλειδωμένο δωμάτιο όπου κοιμούνταν παιδιά.

Όπως μεταδίδει το BBC,  όχι μόνο πυροβολούσε αλλά και μαχαίρωνε μαθητές αλλά και ενηλίκους.

‘Οταν ανακάλυψε ότι το παιδί του δεν ήταν στον σταθμό, ο δράστης επέστρεψε με αυτοκίνητο στο σπίτι του και σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του.

Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 22 νήπια στους 38 νεκρούς — Αυτοκτόνησε ο δράστης

Ο ένοπλος είχε παρευρεθεί σε ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο για κατηγορίες περί ναρκωτικών πριν ανοίξει πυρ στον παιδικό σταθμό,  ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ για την αιματηρή επίθεση

«Φρίκη και βαθιά θλίψη προκαλεί η βίαιη επίθεση σε παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο αθώων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στο twitter.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και στο λαό και την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για την τρομερή αυτή τραγωδία», προσθέτει.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος