Ταϊλάνδη: Η έκρηξη μικρού μετεωρίτη έσπειρε ανησυχία (vid)

«Βολίδα», είναι επίσημα και κυριολεκτικά η ονομασία του φαινομένου που χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες στην Ταϊλάνδη, περιέγραψαν ως μυστήριο ανεβάζοντας και τα σχετικά βίντεο στο Facebook και στο Twitter.

Κι ενώ τα κοινωνικά δίκτυα είχαν επικεντρωθεί στη «μυστηριώδη λάμψη», ο κυβερνήτης της επαρχίας Καντσαναμπούρι απευθύνθηκε σε αστρονόμους, για να εξηγήσει πως «πρόκειται για ένα απόλυτα φυσικό φαινόμενο, για την έκρηξη ενός μικρού μετεωρίτη από αυτούς που σχεδόν καθημερινά πέφτουν στη γήινη ατμόσφαιρα και εκρήγνυνται».

Διευκρινίσεις για το πώς εξηγείται η εκτυφλωτική λάμψη, παρά το φως της ημέρας, συνέχισαν να ζητούν εκατοντάδες χρήστες εικάζοντας ότι πρόκειται για φλεγόμενο κομμάτι δορυφόρου, μέχρι και αεροπλάνο που εξερράγη, αφού όπως έγραψαν, «δεν ήταν μόνο αυτό που έβλεπαν αλλά και το βουητό που άκουγαν».

Οι αρχές της Ταϊλάνδης ζήτησαν από τους χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες να σταματήσουν την φημολογία και τόνισαν πως θεωρούν μάλλον απίθανο να πέσουν στη χώρα απομεινάρια αστεροειδούς.

Στη συνέχεια ωστόσο, οι αρμόδιοι δήλωσαν πως το φαινόμενο στον ουρανό της Ταϊλάνδης είναι ανάλογο με αυτό στο Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας, πριν από δύο χρόνια. Η δήλωση δεν κρίθηκε καθόλου καθησυχαστική αφού το 2013 επικράτησε πανικός για κοσμική επίθεση και βροχή φλεγόμενων αστεροειδών στα Ουράλια, όπου καταστράφηκαν εφτά χιλιάδες σπίτια από την έκρηξη αστεροειδούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος