Ταϊλάνδη: Έξι νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πλημμύρες

Οι πλημμύρες στη νότια Ταϊλάνδη έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και έχουν επηρεάσει δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.

Οι πλημμύρες, οι οποίες ξεκίνησαν στις 22 Δεκεμβρίου, έχουν πλήξει περισσότερα από 70.000 σπίτια στις επαρχίες Σατούν, Σονγκχλά, Πατάνι, Γιάλα και Ναραθιαβάτ, δήλωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια 89χρονη γυναίκα και ένα νήπιο, σκοτώθηκαν στο Narathiwat, δήλωσε στο AFP ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Preecha Nualnoi.

Ένα ακόμη άτομο αγνοείται έπειτα από ημέρες έντονων βροχοπτώσεων, οι οποίες προκάλεσαν πλημμυρικά ύδατα που έφτασαν σε ύψος περίπου τα τρία μέτρα σε ορισμένα σημεία, είπε. Πλάνα τοπικών μέσων ενημέρωσης έδειχναν δρόμους να έχουν βυθιστεί από τον λασπώδη κατακλυσμό και κατοίκους να καταφεύγουν σε στέγες.

Ομάδες αρωγής εργάστηκαν τη νύχτα για να μοιράσουν εμφιαλωμένο νερό και σνακ και να ελέγξουν τα κτίρια για ζημιές ή θύματα. Το Τμήμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι η στάθμη του νερού είχε μειωθεί το πρωί της Τετάρτης.

Ορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια στην επαρχία Narathiwat, η οποία συνορεύει με τη Μαλαισία, επανήλθαν μετά από ημέρες κλεισίματος λόγω καθίζησης των γραμμών, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Preecha.

Η περίοδος των βροχών φέρνει συνήθως μήνες με καθημερινές πλημμύρες, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή μπορεί να κάνει τις βροχοπτώσεις πιο έντονες. Το 2011, εκτεταμένες πλημμύρες σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους και προκάλεσαν ζημιές σε εκατομμύρια σπίτια σε όλη τη χώρα.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος