Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ελλάδα συνεργάζονται για να ενισχύσουν τις ευκαιρίες εμπορίου και εξαγωγικών πιστώσεων

Η Union Export Credit, η εταιρεία προστασίας πιστώσεων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των ΗΑΕ, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξαγωγικών Πιστώσεων, για την ενίσχυση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ ΗΑΕ και Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι δυο μέρη  θα υποστηρίξουν τοπικές εταιρείες και στις δύο χώρες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, των κατασκευών, του χάλυβα, του αλουμινίου, της κεραμικής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της μηχανικής και της διαχείρισης απορριμμάτων, παρέχοντας λύσεις χρηματοδότησης του εμπορίου για τη στήριξη της ανάπτυξής τους διεθνώς. Αυτή η συνεργασία θα συμβάλει επίσης στην υποστήριξη της ανάπτυξης των μικρομεσαίων εταιρειών και στην προώθηση του εμπορίου χαλάλ με τη χρήση λύσεων χρηματοδότησης και ασφάλισης που συμμορφώνονται με την Ισλαμική Σαρία.

Η συμφωνία αυτή έρχεται στον απόηχο των πρόσφατων διπλωματικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ ΗΑΕ και Ελλάδας, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση του Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Υπουργού Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας με τον Νίκο Δένδια, Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας  στην Ουάσιγκτον, και η συνάντηση του Δρ. Sultan bin Ahmed Al Jaber, Υπουργού Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα. Στις συνομιλίες αυτές εξετάστηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών και έθιξαν πολλά περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη σημασία της προώθησης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελιας, Λίβανος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος