Τα ΗΑΕ διαψεύδουν αναφορές για μυστική επίσκεψη Νετανιάχου στη χώρα εν μέσω πολέμου με το Ιράν

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απέρριψε ως «αβάσιμες» τις αναφορές περί μυστικής επίσκεψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου στη χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού αποκάλυψε χθες Τετάρτη ότι ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συναντήθηκε με τον πρόεδρό τους κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον του Ιράν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μυστική έως σήμερα συνάντηση του Νετανιάχου με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν οδήγησε σε «ιστορική πρόοδο» στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σχετικά με φερόμενη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στα ΗΑΕ ή με υποδοχή οποιασδήποτε ισραηλινής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στη χώρα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι σχέσεις των ΗΑΕ με το Ισραήλ είναι «δημόσιες και διαφανείς» και δεν βασίζονται σε «μυστικές ή ανεπίσημες συμφωνίες». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οποιοιδήποτε ισχυρισμοί για μη ανακοινώσιμες επισκέψεις ή παρασκηνιακές συνεννοήσεις θεωρούνται αβάσιμοι, εκτός εάν υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από τις αρμόδιες αρχές των Εμιράτων.

Μια πηγή που έχει γνώση του θέματος είπε ότι οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στην Αλ Αΐν, μια όαση κοντά στα σύνορα με το Ομάν, στις 26 Μαρτίου. Η συνάντησή τους κράτησε πολλές ώρες, συμπλήρωσε.

Τα ΗΑΕ είναι μια από τις λίγες αραβικές χώρες που διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, οι οποίες εξομαλύνθηκαν το 2020 με τις Συμφωνίες του Αβραάμ, ένα διπλωματικό επίτευγμα της πρώτης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος