Τα διεθνή ΜΜΕ για τη νίκη Κασσελάκη: «Αουτσάιντερ σε πρωτοφανή νίκη»

Σχόλια για πρωτοφανείς εξελίξεις και ανατροπή συνοδεύουν τα ξένα δημοσιεύματα για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης, ένας αουτσάιντερ χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική στην Ελλάδα, αναδείχτηκε νικητής στις εσωκομματικές εκλογές του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ , του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης της χώρας», έγραψε η βρετανική εφημερίδα Guardian και στο εκτενές άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρει:.

«Στέλεχος ναυτιλίας στις ΗΠΑ, ο Κασσελάκης μπήκε στην κούρσα όταν ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του κόμματος τα τελευταία 15 χρόνια, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί μετά τη διπλή ήττα του Σύριζα στις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Μάιο και τον Ιούνιο. Ο πρωθυπουργός από το 2015 έως το 2019, Τσίπρας είχε κρατήσει μια «ουδέτερη» στάση, αρνούμενος να υποστηρίξει υποψήφιο μετά την απρόσμενη νίκη του Κασσελάκη στον πρώτο γύρο την περασμένη εβδομάδα. Η νίκη του επιχειρηματία χαρακτηρίστηκε τόσο εκπληκτική όσο και πρωτοφανής».

O πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs ανέλαβε την ηγεσία της ελληνικής αξιμωατικής αντιπολίτευσης , τιτλοφορείται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

H ιταλική εφημερίδα La Republicca, έδωσε τον τίτλο: «Ελλάδα, ένας Αμερικανός τραπεζίτης για τη μετά Τσίπρα εποχή. Και ο Σύριζα χωρίζει: «Ένας εξωγήινος». Mάλιστα χαρακτηρίζεται συγκλονιστικό το αποτέλεσμα των εκλογών που ανέδειξαν τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα.

Η είδηση στο δίκτυο Αλ Τζαζίρα καλύφθηκε εκτενώς με βασικό τίτλο ότι «Μετά τον Τσίπρα, ένας πρώην τραπεζίτης ανέλαβε να κυβερνήσει την ελληνική αριστερά κι ελπίζει να τηνοδηγήσει σε μια νέα εποχή μετά από μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων στις κάλπες».

«Ο Κασσελάκης διαθέτει μία μικρή πολιτική εμπειρία», γράφει το Reuters, σε εκτενές άρθρο όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs και αρχάριος πολιτικός Στέφανος Κασελάκης εξελέγη την Κυριακή αρχηγός του αριστερού κόμματος Σύριζα στην Ελλάδα, της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, που ελπίζει σε επιστροφή μετά από μια βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές.

Η αγγλόφωνη έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Le Monde επίσης αναλύει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.: « Αουτσάιντερ ο Κασσελάκης εξελέγη νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κερδίζοντας την Έφη Αχτσιόγλου, την 38χρονη βουλευτή και πρώην υπουργό Εργασίας, σε δεύτερο γύρο την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. Τρεις άλλοι υποψήφιοι είχαν αποκλειστεί σε προηγούμενο πρώτο γύρο.

«Άγνωστος στην Ελλάδα μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ο Στέφανος Κασσελάκης, πρώην επενδυτής της Goldman Sachs, προκάλεσε γενική έκπληξη εκλεγόμενος την Κυριακή επικεφαλής του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, έγραψε η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

To Politico παρουσιάζει επίσης τον Στέφανο κασσελάκη ως νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην τραπεζίτη.

To τουρκικό δίκτυο TRT κάνει λόγο για ανατροπή: «Ένας ελάχιστα γνωστός στην ελληνική πολιτική πρώην έμπορος της Goldman Sachs έκανε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ελληνική πολιτική ιστορία, αφού κέρδισε την ηγεσία του αριστερού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Στέφανος Κασελάκης, 35 ετών, είναι ένας αυτοαποκαλούμενος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που λέει ότι θέλει να προωθήσει τη διαφάνεια, να ενισχύσει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, να επιταχύνει τη δικαιοσύνη και να εξαλείψει τα προνόμια για τους τραπεζίτες και τους πολιτικούς», σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα.

«Ο νεοφώτιστος πολιτικά Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη νέος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα», αναφέρει το Associated Press σχολιάζοντας τη νίκη ενός «35χρονου επιχειρηματία χωρίς πρότερη πολιτική εμπειρία».

«’Ενας ξένος έγινε αρχηγός της ελληνικής Αριστεράς κλονίζοντας το σύστημα», ο τίτλος στο Euractiv.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος